פרסומת

יום רביעי, 2 בספטמבר 2015

פיצה ללא גלוטן

גילוי הצליאק במשפחתי היה זמן קצר אחרי שמצאתי מתכון מעולה שכולם אהבו לפיצה עם גלוטן רגילה. הייתי נוהגת להכין מראש את הבצק ולהקפיא אותו לאחר התפיחה השנייה במקפיא.

גם את הרטבים הייתי מכינה מראש ומקפיאה וכך הייתי בטוחה שפשוט מכך אין.

עם גילוי הצליאק הייתי בטוחה שזהו ,כל מה שקשור לבצק ובטח לשמרים ,מורכב מדי והיתה תקופה שהפכנו לבני בית של פיצה האט והפיצה נטולת הגלוטן שלהם.

ואז ... החלטתי לנסות ,ועד עכשיו אינני מאמינה שזה כזה פשוט, בלי התפחות מיותרות,בלי תהליכים ארוכים, בלי הפשרה והכי חשוב -בלי גלוטן!

(המתכון נלקח מאתר המתכונים של bob`s Red Mill עם שינויים קלים שלי )

חומרים:

1 כפית סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

3/4 כוס מים חמימים

קורט מלח

1 כף שמן זית

ביצה  M (אפשר גם L)

1.5 כוסות קמח נטול גלוטן ,רב תכליתי (אני משתמשת בכל המתכונים ב Bob`s Red Mill all purpose gluten free flour, אשר אינו מכיל מייצבים וחומרים מלאכותיים מלבד מספר קטניות טחונות)

הכנה:

מערבבים את הסוכר השמרים והמים ומניחים ל5 דק' בצד (עד שרואים תסיסה של השמרים)

מוסיפים את שאר החומרים לפי סדר הופעתם

העיסה אמורה להיות נוזלית,אפשר להוסיף עוד מעט מים(מה שיפה זה שלא משנה אם יוצא קצת סמיך,כמו בלילה לפנקיק נאמר, או קצת יותר סמיך כמו .שמנת מתוקה, הכל הולך)

שופכים לתבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפייה ומפזרים באופן שוה את הבלילה.

אני מכינה רוטב פשוט: קופסת רסק עגבניות מרוכז 100 גר', מעט מלח, כפית גדושה של תבלין לפיצה, מעט מים וכ-2 כפות שמן זית.

שופכים את הרוטב (אפשר לערב קלות עם הבלילה של הפיצה)

מעל שמים מוצרלה או כל גבינה אחרת

ומעל- מה שרוצים, אצלנו הולך חזק זיתים ירוקים.

ולתנור, תוכנית לפיצה, 220 מעלות, עד שמשחים קלות.

בתיאבון!



הבלילה של הבצק











הפיצה לפני אפייה




הפיצה לאחר אפייה:

































































































































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה