פרסומת

יום שבת, 5 בספטמבר 2015

עוגת גבינה לא גלוטן (וללא קמח כלל)

אצלנו במשפחה מאוד אוהבים עוגות גבינה. לצערי רוב העוגות שהכרתי דרשו הפרדת ביצים ,יותר מידי ביצים (בד"כ בין 5-7), או קצפות  ובדרך כל ,בטח שיותר מקערה אחת.

אז מאחר וציינתי לעיל את כל הדברים שאני מנסה להימנע מהם באפיה(חוץ מאולי יותר מידי סוכר-יותר מחצי כוס במקרה שלי...), נאלצתי להרכיב מתכון שעונה על הצרכים שלי ושל משפחתי ורצוי מאוד שיהיה גם נטול,גלוטן כמובן.

חומרים:

2 ביצים גודל L  או 3  בגודל M (השתמשתי גם ב-2 בגודל M ויצא בסדר גמור, יותר רך)

750 גר' גבינה לבנה כל אחוז שהוא

גביע יוגורט/ שמנת חמוצה 200 גר' בכל אחוז שהוא

חצי שקית פודינג בטעם וניל

קליפה מגוררת של לימון שלם

כפית תמצית וניל

שליש כוס סוכר

לציפוי: 2 גביעי שמנת חמוצה ,כ"א 20 גר', ושתי כפות שטוחות סוכר- לטרוף יחד

לתחתית: חצי חבילת ביסקיויטים או כל סוג אחר של עוגיות ללא גלוטן , כ50 גר' חמאה מומסת ו- כשלוש רבעי כוס קוקוס יבש

ההכנה:

לתחתית: לטחון את כל הרכיבים במג'ימיקס ולישר בתבנית מלבנית או עגולה (קוטר 28).

מילוי: פשוט לערבב את כל הרכיבים עם מטרפה עד לאחידות ולשפוך על התחתית.

להעביר לתנור מחומם מראש ל 160מעלות ל40 דק'

להוציא ולשפוך את הציפוי

להחזיר לעוד 10 דק לתנור,

לדאוג להוציא כאשר עדיין רוטט ולא יציב ולאחסן במקרר ללילה.

בתאבון!

אשמח לשמוע אתכם, עם רעיונות נוספים ושידרוגים דומים שלכם לקינוחי גבינה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה