פרסומת

יום שישי, 28 באוגוסט 2015

בלינצ'ס נטול גלוטן

אחד המתכונים שהולכים אצלנו נהדר בכל מיני וריאציות זה... בלינצ'סים!

מודה, לפני גילוי הצליאק במשפחתינו אפילו לא חלמתי על להכין ,כי זה תמיד נראה כמו משהו מורכב שדורש יד מיומנת ועמידה ממושכת ליד המחבת.

אז זה התחיל ממתכון לפנקייק (שמשום מה נראה לי פחות מסובך) ומשם התפתח לבלינצס בוריאציה חלבית ,לקינוחים ומילויים חלביים כמו תרד עם גבינה בולגרית וגם בוריאציית פרוה למילוי בשרי.

וקדימה למתכון...


חומרים (מספיק ל 10 בלינצ'סים):

2 ביצים בטמפרטורת החדר

כוס מים(או חצי כוס חלב וחצי מים למתכון חלבי)

2 כפות שמן

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

3/4 כוס קמח נטול גלוטן רב תכליתי בטמפרטורת החדר

הכנה:

מערבבים את הכל לפי הסדר עם מטרפה, עד שאין גושים(לכן טמפרטורת החדר),

עדיף שהבלילה תהיה נוזלית יותר מאשר סמיכה .


מחממים מחבת טפלון  עם מעט שמן ,מרוח בשכבה אחידה,ולוקחים כחצי תכולה של מצקת מרק מהבלילה ,ישר למחבת.

מפזרים (לא מעל האש) את הבלילה על המחבת באופן אחיד.

ברגע שהשוליים מתחילים להיפרד מצידי המחבת הופכים לצד השני לעוד זמן מועד ומשם מעבירים לצלחת.

למילוי (עדיף להכין קודם כדי לאפשר לו להתקרר):

כל מה שרוצים...

2 בצלים מטוגנים עם עלי תרד טריים ומלח פלפל

השני שהולך אצלינו זה:

כ250 גר הודו אדום טחון מטוגן עם 2 בצלים קצוצים ותבלינים לפי הטעם.

ממלאים את הבלינצסים, ניתן להקפיא או לקרר .

לפני הגשה אני אוהבת לת צריבה על מחבת עם מעט שמן


מעט תמונות מתהליך ההכנה:


הבלילה...



הכמות לבליצ'ס אחד במצקת





במחבת..




עם פחות בלילה במצקת...מעדיפה כאלה





המלית

 ומוכן





עידכון אחרון: מילוי תרד ,בצל וגבינת פטה כבשים(5%), לאחר צריבה קלה במחבת לפני ההגשה


































































































































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה